JÍDELNÍČKY

menu na 6. týden ke stažení Polévka Varianta A – bezmasá Varianta B – masitá Zdravotní účinky:
Pondělí 6.2.2023 polévka květáková se zeleninou a mlékem (Alergeny: mléko, lepek) bílé fazole se zeleninou na kari, brambory s olivovým olejem (Alergeny: celer) krůtí nugetky se zeleninou na kari, brambory s olivovým olejem (Alergeny: celer) Rajčata podporují činnost ledvin; látky jako lutein, zeaxantin chrání oči.
Úterý 7.2.2023 bramborová polévka s pohankou a mrkví (Alergeny: 0) bulgur s hnědou čočkou a restovanou kořenovou zeleninou, sypané goudou (Alergeny: lepek, mléko) bulgur se zeleninou a lososem (Alergeny: lepek, ryba) Čočka má nízký glykemický index, vysoký obsah esenciálních mastných kyselin a je bohatá na železo.
Středa 8.2.2023 masový (alternativně zeleninový) vývar s těstovinami (Alergeny: lepek, máslo) hrachová kaše, trhané robi maso, kváskový chléb (Alergeny: vejce, lepek) hrachová kaše, trhané vepřové maso, kváskový chléb (Alergeny: lepek) Hrách má vysoký obsah esenciálních mastných kyselin.
Čtvrtek 9.2.2023 polévka italská s těstovinou (Alergeny: 0) zeleninová paela s tofu kostkami (Alergeny: 0) domácí sekaná, brambory s máslem (Alergeny: 0) Fazole snižují krevní tlak a LDL cholesterol, podporují správnou činnost střev.
Pátek 10.2.2023 zeleninová se zelenými fazolkami (Alergeny: 0) dukátové buchtičky s vanilkovým krémem (Alergeny: lepek, vejce, mléko) svíčková na smetaně, celozrnný knedlík (Alergeny: lepek, mléko, ořechy) Bio mléko v omáčce je doplněno rostlinou mandlovou smetanou.
menu na 7. týden ke stažení Polévka Varianta A – bezmasá Varianta B – masitá Zdravotní účinky:
Pondělí 13.2.2023 zeleninová s tarhoňou a špenátem (Alergeny: lepek, mléko) mrkev s hráškem na smetaně, vejce, brambory (Alergeny: lepek, mléko, vejce) mrkev s hráškem na smetaně, kuřecí prsa, brambory (Alergeny: mléko, lepek) Brambory snižují hladinu cholesterolu v krvi, jsou bohaté na zinek a selen a působí protizánětlivě.
Úterý 14.2.2023 zeleninová s pohankou (Alergeny: 0) vegetariánská boloňská omáčka s Tofu sýrem, těstoviny (Alergeny: lepek, tofu) boloňská omáčka s hovězím mletým masem, těstoviny (Alergeny: lepek, mléko, vejce, ryba) Jáhly jsou výborným zdrojem železa a obsahují složité cukry, které se vstřebávají do krve postupně, tzn. nedochází k výkyvům krevního cukru.
Středa 15.2.2023 hrstková s červenou čočkou a ovesnými vločkami (Alergeny: lepek) květák se zeleninou na másle, sypaný mozzarellou, brambory s olivovým olejem (Alergeny: lepek) obalované lososové nugety, brambory s máslem (Alergeny: lepek, mléko, ryba) Čočka působí proti zácpě, snižuje cholesterol, svým obsahem cenných látek pomáhá předcházet chudokrevnosti.
Čtvrtek 16.2.2023 zeleninová se žlutým hrachem (Alergeny: 0) marinované robi maso, zelí, celozrnný knedlík (Alergeny: lepek) vepřová panenka, zelí, celozrnný knedlík (Alergeny: mléko, lepek) Žlutý hrách obsahuje velké množství rozpustné i nerozpustné vlákniny.
Pátek 17.2.2023 masový (alternativně zeleninový) vývar s tarhoňou (Alergeny: lepek) zeleninové rizoto s rajčatovým pestem a česnekovými fazolemi (Alergeny: lepek) přírodní kuřecí řízek, šťáva se zeleninou, rýže basmati (Alergeny: lepek) Rýže basmati usměrňuje hladinu cukru v krvi, podporuje trávení a odstraňuje plynatost zažívacího traktu.

Lakšmanna s.r.o.

tel.: 602 855 448

lakosilova@laksmanna.cz

Pod Nádražím 392, Bílovice nad Svitavou